Het tijdig regelen van orthodontie bij kinderen

orthodontie_keepsmiling

 

Een mooie uitstraling met een goed gebit

Iedereen vindt een gezond gebit belangrijk. Een mooie, rechte rij tanden oogt fraai en daarmee kun je je uiterlijk beslist een boost geven. Dat is echter niet alleen waar het om gaat. Evenzeer is het van belang zorg te dragen voor een goed functionerend gebit. Een orthodontische behandeling biedt dan uitkomst, zeker als de tanden niet goed op elkaar aansluiten. Dit voorkomt later kaakproblemen en slijtage aan de tanden.

Controle van het kindergebit door een orthodontist

Het is een goede zaak om al op jonge leeftijd (rond 10 jaar) het gebit van uw kinderen door een orthodontist te laten controleren. Een orthodontist is in staat te beoordelen of er de noodzaak bestaat tot het reguleren van het kindergebit en wanneer dit het beste gedaan kan worden. Een precieze afstemming op de gebitsontwikkeling en correcte timing van de behandeling is belangrijk.

Orthodontie opstarten voor de leeftijd van 15 jaar is het meest ideaal voor u en uw kind, ook met het oog op de aanvraag voor tussenkomst voor orthodontie. De orthodontist brengt advies uit over de gewenste behandeling, stelt een behandelplan op en verstrekt een kostenoverzicht. Met een attest van de orthodontist komt u in aanmerking voor tussenkomst van het ziekenfonds.

Extra vergoeding voor orthodontie vóór de leeftijd van 15 jaar

Wanneer u de intentie hebt om een kennisgeving van orthodontie bij uw kinderen in te dienen bij het ziekenfonds, dan doet u dit best vóór de leeftijd van 15 jaar. Als u hier voor de 15e verjaardag van uw kind werk van maakt, mag u rekenen op een tegemoetkoming in de kosten. Een attest blijft twee jaar geldig. Dat maakt het mogelijk al in een vroeg stadium een aanvraag te doen, voordat het behandeltraject daadwerkelijk wordt opgestart. Wacht hiermee dus niet te lang en maak voor uw kind tijdig een afspraak voor een controle bij de orthodontist!

Scroll naar boven