Bent u ‘s morgens nog moe wanneer de wekker afloopt? Werkt de nachtrust niet verkwikkend voor u? Dan lijdt u misschien aan slaapapneu. Een aandoening die u in sommige gevallen kan verhelpen met een eenvoudige orthodontie-ingreep.

Wat is apneu?

Apneu komt van het Griekse ‘apnoia’, wat letterlijk ‘zonder adem’ betekent. Het is een ademstilstand van meer dan 10 seconden tijdens de slaap. Daardoor daalt de zuurstoftoevoer naar de hersenen en krijgt uw lichaam het signaal om te ontwaken. Het spreekt vanzelf dat dat nefast is voor de nachtrust.

Wat zijn de oorzaken van apneu?

Apneu kan verschillende oorzaken hebben. Een ervan is een afgesloten ademweg: obstructief slaapapneusyndroom (OSAS). Dat komt doordat het zachte weefsel van de mond in uw keelholte zakt of uw tong tijdens de slaap naar achteren slaat. Dat houdt de zuurstofopname voor een stuk tegen en veroorzaakt snurken. Met een snurkbeugel lost u dat probleem snel en eenvoudig op!

Gecertificeerd orthodontist

Orthodontist Bieke Desmedt behaalde een licentie voor het behandelen van OSAS in het Zwitserse Beringen. Met haar expertise bespreekt ze graag de mogelijkheden om uw apneu aan te pakken. Aarzel niet en vraag verdere informatie over onze snurkbeugels.

Meer weten over orthodontie tegen slaapapneu? Neem gerust contact op voor een afspraak!

EVF_0985