Uw eerste afspraak

Wat gebeurt er tijdens mijn eerste consultatie?

We geven u een korte rondleiding doorheen onze praktijk zodat u vertrouwd raakt met de omgeving. Tijdens deze afspraak luisteren we naar u. We willen weten waar u zich zorgen over maakt. We zullen meestal dadelijk zien of een behandeling nodig is. Als een behandeling nodig is, zeggen we wanneer het best met de behandeling wordt gestart. Indien het voor ons duidelijk is zeggen we al meteen welke apparatuur het meest geschikt is.

Dit is een vrijblijvend voorlopig advies. U bent niet verplicht om een behandeling te starten. Dit voorlopig advies moet worden bevestigd door: het stellen van een correcte diagnose op basis van diagnostische of onderzoeksgegevens het opstellen van een individueel behandelingsplan in onderling overleg. Dit is ook vaak het ogenblik waarop we een kostenraming opstellen.

We bekijken samen met u de mogelijke betalingsfaciliteiten en de tussenkomst van de verzekering en/of het ziekenfonds.

Alvorens de behandeling te starten hebben we aandacht voor de risico’s. Zelden wegen de risico’s zwaarder door dan de voordelen.

Welke diagnostische gegevens worden verzameld?

1. Röntgenopnames

Een panoramische RX (of kortweg OPG of Pan) geeft een overzicht van de onder- en bovenkaak, het onder- en bovengebit, de maxillaire sinussen en de twee kaakkopjes. Een teleradiografische RX kan een profielopname en/of een frontale opname van de schedel zijn en dient voor het bepalen van de groeispurt tijdens de puberteit en de analyse van de verhoudingen tussen de schedel en de aangezichtsbeenderen van de mond en de lippen. Soms worden detailopnames van de kaakgewrichten gemaakt.

2. Foto’s van de tanden en het gelaatsprofiel.

Foto’s van de tanden en van het gelaatsprofiel in de drie dimensies van de ruimte voor een evaluatie van de verhoudingen en de esthetiek van het gezicht, de gezondheid van de tanden en het tandvlees.

3. 3D scan voor studiemodellen

Voor een gedetailleerd onderzoek van de occlusie. De occclusie is de stand van de tanden en de manier waarop onder- en bovengebit op elkaar passen.

4.Scintigrafie

Soms wordt een scintigrafie aanbevolen om te weten of er nog groeiactiviteit is.

5. Clincheck

Scan wordt met een Clincheck het te verwachten resultaat getoond aan de hand van een driedimensioneel computermodel. We laten u op voorhand zien hoe uw tanden naar de uiteindelijke stand zullen bewegen.

Je hebt geen doorverwijzing of verwijsbrief nodig om een afspraak te maken, je mag ook op eigen initiatief komen.

Voor kinderen kan je het best een eerste afspraak maken bij ons wanneer je kind tussen 7 ½ en 8 jaar is of wanneer je tandarts je adviseert om eens langs te komen.

Als u een afspraak heeft ingepland verwijzen wij u graag door naar de vragenlijst.  Gelieve deze in te vullen.

Scroll naar boven