Waarom orthodontie

Waarom kan orthodontie belangrijk zijn?

Orthodontie voor een sterk en gezond gebit

Een mooi gebit met rechte tanden is veel gemakkelijker te onderhouden. Tanden die scheef staan zijn moeilijker te poetsen. Dat bevordert het ontstaan van cariës (gaatjes), en tandvleesaandoeningen (tandvleesontsteking of gingivitis, parodontitits,…) Een mooi gebit is belangrijk op elke leeftijd. Dat zorgt voor meer zelfvertrouwen en een positieve uitstraling.

Orthodontie voor uw volle glimlach, uw harmonisch gelaatsprofiel, uw uitstraling

Dit kan zorgen voor een aangename glimlach waarbij de tanden, lippen en het gelaat in een juiste proportie tot elkaar worden geplaatst zodat een juist evenwicht wordt bereikt. Een mooiere glimlach en een voller gelaatsprofiel kunnen uw uitstraling verbeteren voor de rest van uw leven.

Orthodontie als besparing en waardevolle investering op korte en lange termijn

Behandeling van de slechte beet (= de malocclusie) door een specialist in de orthodontie is vaak minder duur dan de kosten die verbonden zijn aan de behandeling van de ernstige gevolgen die in de loop der jaren hieruit kunnen ontstaan. Esthetische orthodontie kan een waardevolle investering zijn voor uw gebit, uw uitstraling en uw algemeen fysisch welzijn.

Orthodontie voor uw zelfvertrouwen

Mensen met gezonde rechte tanden, beter op elkaar passende kaken en een aangename glimlach hebben meer succes dan mensen met scheve tanden. Hun uitspraak bij een interview, bij een publiek optreden etc. kan erdoor verbeteren. Ze blinken gemakkelijker uit op school, op hun werk en in hun persoonlijk leven. Hun algemene levenshouding kan erdoor verbeteren. Mensen met scheve tanden laten een negatieve eerste indruk na. Ze kunnen hun zelfvertrouwen verliezen en verstoppen hun mond achter hun hand. Ze durven niet te glimlachen.

Als onderdeel bij esthetische orthodontie horen ook de Invisalign uitneembare correctiegootjes. Met Invisalign gebeurt de behandeling zelfs bijna onzichtbaar zodat uw vertrouwen al tijdens het uitlijnen van uw tanden kan groeien. Een orthodontische verbetering kan meer zelfvertrouwen geven ongeacht uw leeftijd of levenstijl.

Bij sommige van onze patiënten kan de verbeterde uitstraling worden vergeleken met een patiënt uit het metamorfose programma “extreme makeover”. Maar orthodontie is geen invasieve procedure zoals vele andere ingrijpende cosmetische correcties.

Orthodontie voor de verbetering van de afwijkende stand van de kaken en het aangezicht

Na correctie van een slechte beet kunt u het gemakkelijker vinden om te kauwen, te praten en zelfs te ademen door de neus.

Orthodontie voor verbetering, het verdwijnen of beperkt blijven van de volgende klachten of afwijkingen:

Overmatige slijtage van de tandoppervlakken, vb. door tandenknarsen of door een traumatisch contact. Klikken, kraken of knappen van de kaak met problemen en overmatige belasting ter hoogte van het kaakgewricht, chronische hoofdpijn en pijn in het gelaat en/of de nekspieren. Als één van deze gevolgen orthodontisch wordt behandeld kan uw algemeen fysisch welzijn verbeteren.

Een goed functionerend gebit is op elke leeftijd belangrijk.

Orthodontie als voorbereiding voor:

De plaatsing van kroon – en brugwerk of implantaten of een eventueel gecombineerde chirurgisch-orthodontische behandeling. Een goede samenwerking met tandartsen, kaakchirurgen, parodontologen en logopedisten garanderen voor elke patiënt aangepast optimaal resultaat. Hebt u vragen of wenst u graag verdere informatie? Aarzel niet en contacteer Loyen & Desmedt!

Scroll naar boven